Autor: Tööstusuudised.ee • 27. aprill 2021

Digiekspert: kogemus näitab, et töökäskude liikumise ja raporteerimisega on tehastes endiselt probleeme

Kui tehaste töökeskustes toimuv töö on reeglina efektiivne, siis seda ei saa öelda näiteks töökäskude liikumise või raporteerimise kohta, leiab digitaliseerimise ekspert Lauri Antalainen.

Lauri Antalainen

Pikaajalise tööstusettevõtete digitaliseerimise kogemusega koolitaja ja Digiwise OÜ asutaja Lauri Antalainen ütleb, et kui töökeskuses elluviidav töö – olgu selleks siis laserlõikus, servakantimine, praadimine või miski muu – toimub reeglina suhteliselt efektiivselt, siis olulisi vajakajäämisi kipub olema kõiges selles, mis toimub teenuse osutamise ümber.

"Probleeme on sellega, kuidas liiguvad töökäsud, kuidas raporteeritakse tööde elluviimist, kuidas toimub projektisisene kommunikatsiooni või kuidas liigub info ettevõtte erinevate osakondade vahel," loetleb digiekspert probleemseid töölõike.

"Nii kaob protsesside efektiivsus ja tootlikkus, sest töötajatel kulub arvestatav osa tööajast info vahetusele, otsimisele, täpsustamisele ja kommunikeerimisele," hoiatab ta ja lisab, et äriprotsesside tõhususe tõstmiseks tuleb mõistagi neid protsesse arendada ja siinkohal tasuks tööstustel mõelda digitaliseerimisele.

Faktid

Pane tähele!

Lauri Antalainen räägib koolitusel "Tööstusettevõtte digitaliseerimise baaskursus" sammudest, mida digitaliseerimisest huvitatud tööstusettevõtetes peaks ette võtma, et jõuda mõtetest tegudeni. Koolitusel saab teada, kuidas digitaliseerimisprojekti defineerida ja ellu viia.

Täispika päevakava leiab ja registreerida saab SIIN.