Autor: Kimberly Remmelg • 13. oktoober 2021

Projektijuhtimine MS Project-iga

Projekt on ühekordne, tihti erinevate valdkondade piire ületav, selgelt piiritletud ressurssidega ja ajaraamistikuga tegevuste kogum ühe või mitme eesmärgi saavutamiseks. Sedasi sõnastab projekti Wikipedia.

Aga mis on MS Project?

See on võimekas Microsofti arendatud veebipõhine projektihaldamise tarkvara, mille eesmärk on tuua kõik projekti osad ja liikmed ühte kohta kokku.

MS Project-is saad hallata projekti ajakava, eelarvet, meeskonna liikmete ülesandeid ning analüüsida töövoogu. Paljudele projektijuhtidele on oluline, et saaks kasutada mitmeid vaateid, mida MS Project ka võimaldab. Seal saab töötada loendivaates, tahvlivaates kui ka ajaskaalavaates ehk Gantti vaates. Gantti diagrammis kasutatakse projekti etappide ja edenemise kuvamiseks horisontaalribasid. Mis pakub kogu meeskonnale kiire ülevaate, millega parasjagu tegeletakse (või millega peaks tegelema) ja millal nad ise tegutsema peaks hakkama. Lisaks saavad nad vaadata, kui palju aega iga etapi peale kuluda võiks.

Igal meeskonnaliikmel on oma roll projektis, millest sõltub teiste liikmete tegevus, siis on eriti oluline, et kõigil oleks ajakohane ülevaade ülesannete seisust.

Nii saavad vastutavad isikud koguaeg vaadata oma ülesandeid ja tähtaega, mis ajaks peab olema ülesanne täidetud.

Projektijuhil on hea ülevaade meeskonna tööst ning ülesannete täitmisest. See aitab vältida kulukaid viivitusi ja mõttetut ajakulu info otsinguiks.

Kuna MS Project on Microsofti üks tööriistadest, siis on sinna võimalik liita teisi Microsofti programme: Outlook, PowerPoint, Word, Excel ja Teams.

Näiteks MS Teams-iga on võimalik teha virtuaalseid koosolekuid, vestlusi või jagada materjale. Enam ei pea projektiga seotud liikmed koosolekute jaoks kokku tulema, vaid saate eemal olles efektiivselt kõik vajalikud tegevused tehtud.

Lisaks saab kasutada Power BI funktsiooni, et jagada interaktiivseid töölehti, et paremini visualiseerida projekti etappe või eelarvet.

MS Project on hea tööriist, mis lihtsustab projektijuhi tööd. Sul on sellest abi aja, ressursside ja maksumuse planeerimisel ning projekti haldamisel. Saad korraldada oma tööd, keskenduda olulisele ja püsida projekti sammudega kursis. See sobib väikesteks kui ka suurteks projektideks.

Ükskõik, kas oled kogenud projektijuht või alles alustamas, MS Projectiga on projektide haldamine kindlasti efektiivsem.

Kui soovid alustada MS Projecti kasutamisega, kuid pole veel piisavalt teadmisi selle kohta, siis IT Koolitus koolituskalendrist leiad nii alustaja kui edasijõudnute projektijuhtimise koolitusi. Lõpptulemusena oskad kogu projekti protsessi hallata MS Projectis.

Koolitused leiad siit:

Projektide loomine ja jälgimine MS Project abil

MS Project edasijõudnutele

Kui sul tekkis küsimusi seoses MS Projecti koolitusega, siis võta meiega julgelt ühendust!

Sinu IT Koolitus