Autor: Kimberly Güvet • 10. september 2024

Mis on Power Automate ja kellele see on mõeldud?

See on kiire võimalus äriprotsesside ja korduvate tegevuste automatiseerimiseks. Varasemalt tuntud kui Microsoft Flow, on see tarkvara osa Microsofti laiemast ökosüsteemist ning mõeldud eelkõige selleks, et saaksid lihtsustada ja kiirendada igapäevaseid käsitsi tehtavaid protsesse nii Office 365 kui ka Azure'i keskkonnas. Selle eesmärk on suurendada töövoo efektiivsust ja tootlikkust.

Kellele on Power Automate mõeldud?

Power Automate on suunatud laiale kasutajaskonnale – nii tavakasutajatele, IT-spetsialistidele kui ka ärijuhtidele, kes soovivad optimeerida igapäevaseid protsesse ja vähendada käsitööd. See tööriist on kasulik neile, kes töötavad Microsoftiga, kuna see integreerub sujuvalt Office 365 ja Azure-iga, võimaldades kasutajatel luua töövooge ilma programmeerimisoskusteta.

Power Automate-i võimalused ja tugevused

Sul on võimalik luua oma juhiste järgi automatiseerimisfunktsioone, mis lihtsustavad korduvaid ülesandeid. Näiteks e-kirjade haldamine, andmete sünkroniseerimine ja teavituste saatmine jms. Power Automate-i saab käsitleda kui kasutajasõbralikumat alternatiivi PowerShellile, mis on IT-spetsialistidele tuntud skriptimiskeel. Kuigi Power Automate on tehniliselt vähem keerukas, pakub see endiselt suurt paindlikkust töövoogude ja automatiseeritud protsesside loomisel.

Power Automate-ga on sul võimalus hoida kokku aega standardiseeritud korduvate tegevuste teostamise, vähendada eksimuste hulka ja parandada protsesside kvaliteeti rutiinsetes tegevustes. Lisaks on lihtne hoida ühtset visuaalset identiteeti ning struktuurset joont läbi seadistatud mallide.

See tööriist on vaikimisi saadaval kõigile, kellel on juurdepääs Office 365 keskkonnale, mis teeb sellest võimsa ja ligipääsetava lahenduse nii üksikule kasutajatele kui ka suurtele organisatsioonidele.

Power Automate-i ohud ja nõrkused

Hoolimata Power Automate-i kasulikkusest, on sellel ka turvaprobleeme, mis võivad olla eriti olulised suuremates organisatsioonides:

Power Automate on Office 365 keskkonnas vaikimisi sisse lülitatud, mis tähendab, et igal kasutajal on võimalik luua automaatseid töövooge. See võib tekitada riske, kui kasutajad loovad töövooge, mis võivad sattuda küberründe korral valedesse kätesse.

Kuna Power Automate võimaldab väga paindlikke töövoogude loomise võimalusi, saavad ka pahatahtlikud osalejad seda ära kasutada. Näiteks võivad häkkerid luua skripte, mis saadavad organisatsiooni finantsandmeid või tundlikku teavet kolmandatele isikutele, ja selliste tegevuste tuvastamine võib olla keeruline, sest ka legitiimsed kasutajad loovad sarnaseid töövooge.

Power Automate-i puhul ei ole võimalik üksikuid ühendusliideseid välja lülitada. See tähendab, et kui organisatsioon soovib teatud ühendusliideseid keelata, tuleb kas välja lülitada kõik või lubada kõik.

Võta Power Automate kasutusele ning tule õpi, kuidas saad sellest parima võtta

Power Automate on võimas ja kasulik tööriist igapäevaste protsesside automatiseerimiseks Microsofti keskkonnas, kuid sellega kaasnevad ka turvariskid, millele organisatsioonid peavad tähelepanu pöörama. Kuigi see võib aidata oluliselt tõsta töövoogude efektiivsust ja vähendada manuaalse töökoormust, tuleb tagada, et turvameetmed oleksid piisavalt tugevad.

Kui soovid oma rutiinseid tööülesandeid proovida automatiseerida, siis tule saa kiirelt praktilised oskused Power Automate pilveteenuse kasutamiseks ja äriprotsesside automatiseerimiseks.

Koolitusega saad lähemalt tutvuda SIIN!