Autor: Kimberly Remmelg • 23. september 2022

Parimad koolitajad 2022! Kes on meie õpilaste arvates kõige kõigem?

IT Koolitus koos Äripäeva Akadeemiaga tunnustasid 21. septembril 2022. aasta parimaid koolitajaid. Kutsusime kokku kõik oma ägedad ja targad koolitajad ning veetsime üheskoos mõnusa õhtu.

Korraldame juba mitmendat aastat koolitajate tänuüritust, et tuua koolitajad klassidest välja ja anda üle kaks uhket tiitlit: Aasta koolitaja 2022 ja Aasta uus koolitaja 2022. Koolitaja headust oskab kõige paremini hinnata koolitusel osaleja, sellest lähtuvalt oli parimate valimisel õppijate tagasiside kõige otsustavam. Lisaks võtsime arvesse koolituste populaarsust õppijate seas, üldist head koostööd ja valmidust panustada nii uute kui ka olemasolevate koolituste arendusse.

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov tõi oma tervituskõnes välja, et praegustel pöörastel aegadel on kriitiliselt tähtis, et nii meie riigi, kaitseväe kui ka ettevõtete juhtimine oleks tipptasemel. „Äripäeva koolitusüksuste missioon on aidata meie suurepärased juhid ja võtmetöötajad oma professionaalsetelt oskustelt maailma parimate hulka,” ütles Rõtov.

Äripäeva koolituste juhi Kadri Kiigema sõnul on Akadeemia ja IT Koolituse suurimaks tugevuseks lisaks aastatepikkusele kogemusele koostöö üle 150 Eesti tippkoolitaja ning eksperdiga. „Koolitajad, kellega koostööd teeme, on oma valdkonna vaieldamatud eksperdid, paljud ka praktikud, kes suudavad keerulised teemad arusaadavaks muuta, teooriat oma kogemustega rikastada ja kasulikke praktilisi juhiseid anda. Meie koolitustel saab juba täna õppida tulevikutöö oskuseid ja rakendada neid oma töös kasvõi homme,“ sõnas Kiigema.

Sel aastal valiti parimaks koolitajaks meie andmeanalüütikust tippkoolitaja Stig Granlund!

"Stig on oma ala praktik, tal on laialdased teadmised kõige osas, mis puudutab andmeanalüüsi alaseid koolitusi. Tema pagasis on palju praktilisi näiteid ning ta teab täpselt kuidas saab andmed enda jaoks tööle panna minimaalse ajakuluga.", "Stig on tugev praktik ja kogenud koolitaja. Seletas palju läbi oma kogemuse" - need on vaid mõned näited osalejate tagasisidest Stigile.

Aitäh Stig, et oled olnud meie õpilastele praktiliste teadmiste jagaja ning murede lahendaja! Sinu panus Eesti koolitusmaastikul on hindamatu. Seda suurem on meie rõõm, et oled koos meiega! Palju õnne tiitli puhul!

Stig Granlund IT Koolituse aasta koolitaja 2022! Pildi autor: Rain Jüristo

Selle aasta silmapaistvam uus koolitaja on Anneli Ohvril, kelle jaoks pole ükski projekt ega muutus liiga suur või liiga väike!

Anneli alustas IT Koolituses koolitamist 2021. aasta suvel. Esimesest koolitusest alates võeti Anneli õpilaste poolt vastu ülimalt hea tagasisidega. Ta on mitmekülgse praktilise kogemusega koolitaja, kes oskab tuua nii elulisi näiteid, kui ka teha üldistusi. Jättes piisavalt ruumi ka koolitatavate poolsete arvamuste ja küsimuste jaoks.

"Jäin koolitusega väga rahule. Koolituse sisu vastas ootusele ning on praktikas hästi kasutatav. Mulle meeldis, et koolitajal on suur kogemus ja oskas palju asjakohaseid näiteid teoreetilisele materjalile juurde tuua." - nii on Anneli koolitust kirjeldatud.

Aitäh Anneli, et oled meiega! Sa oled aidanud väga paljudel inimestel saada osavamaks projektijuhiks ning õpetanud neile, kuidas muutustega toime tulla. Sinu panus on hindamatu! Palju õnne ja mitmeid aastaid vägevaid koolituselamusi!

Anneli Ohvril IT Koolituse aasta uus koolitaja 2022! Pildi autor: Rain Jüristo

Disainisprindi töötuba

Sündmusel osalejad said lisaks kolleegide tunnustamisele ka uudse disainsprindi kogemuse ehk õppida, kuidas kavandada ja läbi viia töötuba ükskõik millisele tiimile või inimgrupile, et aidata neil jõuda sinna, kuhu nad tahavad jõuda. Kiirtöötoa viis läbi IT Koolituse 2020. aasta parim koolitaja Andres Kostiv, kes õpetab sama meetodit ka avalikul koolitusel.

Palju õnne veelkord, Anneli ja Stig!

Aitäh, et olete meiega. Aitäh, et jagate õpilastele head tarkust ja aitate neil saada uusi oskusi!

Teie IT Koolitus