Autor: Madis Maripuu • 16. veebruar 2022

6 põhjust, miks osaleda Business Central raamatupidamise koolitusel

Kuigi infot tarkvara kohta on palju, tuleb õige info leidmiseks üsna palju otsida ja lugeda ning isegi kui oleks piisavalt aega, võib kvaliteetne vastus saamata jääda, sest ei ole piisavalt teadmisi inglisekeelsest valdkonna- ja tarkvaraspetsiifilisest terminoloogiast.

Business Central tarkvara koos oma eelkäija Dynamics NAV tarkvaraga on üks maailmas enim kasutatav majandustarkvara väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete seas. Tegemist on laiapõhjalise majandustarkvaraga, mis katab olulisi äriprotsesse, milleks on raamatupidamine, finantsjuhtimine, tootmise-, teenuse- ja hoolduse teostamine.

Selleks, et tarkvara kasutamine oleks mugav ja kiire, on IT Koolituse kalendris koolitus „Raamatupidamine Dynamics Business Central tarkvaras“. Koolituse eesmärgiks on anda ülevaade Business Central tarkvara võimalustest erinevate äriprotsesside efektiivsemaks muutmiseks.

Toome välja 6 põhjust, miks koolitusel osaleda.

Esiteks: Koolituselt saad ülevaate, kuidas toimub raamatupidaja igapäevatöö tarkvaraga. Näiteks kuidas teha vajalikke kandeid nii, et hoida kokku aega ja anda lisandväärtust. Saad mõtestada lahti, mis ja miks on teistmoodi ning kuidas uuenduste ja äppidega oma tööd efektiivsemaks muuta. Võrreldes mõne teise tarkvaraga ei muuda Business Central tarkvara raamatupidaja töö põhimõtteid, kuid midagi erilist leiad küll. Isegi mõned tegevused võivad tunduda eelnevast harjumusest ebamugavad, selleks koolitus ongi, et õppida uusi oskusi.

Teiseks: Kaasaegne raamatupidamine on palju enamat, kui kannete tegemine. Seal saab hallata valdkondi nagu maksundus, aruandlus jne. Huvitav on näha tarkvara võimalusi muutuvas majandusruumis hakkama saamisel. Koolitusel lahendatakse erinevaid ülesandeid, kus muudetakse käibemaksu seadusi ja konteeringurühmi, et saaksid tulevikus ettevõtte muutustega kiirelt kaasa minna. Ettevõtete äriprotsessid on erinevad ja tarkvara seadistamise laialdased võimalused annavad võimaluse just sinu ärile kohandatud protsessideks.

Kolmandaks: Märkad, kui lihtne on tarkvaras navigeerida ja leida vastuseid küsimustele miks ja kuidas on tagatud kannete läbipaistvus ja auditeeritavus. Võib-olla tead, mis on nupp Navigeeri ja kus see pärit on? Kui ei tea, siis koolitusel näed kuidas selle nupu abil saad ligi kannete detailsele sisule.

Neljandaks: Õpid koostama lihtsamat analüütikat ja aruandlust. Näiteks koostama lihtsamat aruannet kannete tunnuste, dimensioonide lõikes. Kui su ülemus või finantsjuht küsib aruannet kütuse kulu kohta autode lõikes, siis tead kuidas aruannet koostada.

Viiendaks: Saad ülevaate, mis tähendab olla üks tükk suures tarkvara ökosüsteemis, kus erinevad tükid on omavahel integreeritud ja liidestatud. Näiteks kuidas raamatuidaja saab teha koostööd kolleegidega Business Central ja Teams programmi vahendusel. Samuti integratsioonid erinevad erinevatesse Microsofti programmidega nagu Power BI.

Kuuendaks: Lisaks koolitajaga arutlemisele, saad arutleda teiste osalejatega ning kuulata nende mõtteid tarkvara kasutamisel ning võib-olla saad just neilt vastuseid oma küsimustele. Koolitusel veedad aega väärtuslikult ja saad tehtud investeeringu kuhjaga tagasi.

Kõige lihtsam ja kiirem viis programmi kasutamise parendamiseks, on võtta praktiku koolitus, kus saab vähese ajaga õiged oskused, mida kohe töösse rakendada.

Faktid

Madis Maripuu õpetab IT Koolituses Dynamics Business Central tarkvara kasutamist raamatupidaja vaatenurgast. Koolitus kestab kaks poolikut päeva, et saaksid end töö ja koolituse vahel kenasti ära jagada.

Tutvu koolituse sisuga lähemalt SIIN

Tutvu koolituse sisuga lähemalt SIIN