Autor: Kimberly Remmelg • 28. juuni 2021

IT laager noortele. Kas Sinu lapsel on mängude arendamise huvi?

Ülipõnev uudis kõigile noortele ja lapsevanematele!

Nimelt panime koos ägedate koolitajatega kokku noorte linnalaagri "Hüpe IT maailma"!

Mis on IT laager noortele?

Tegemist on 4-päevase laagriga, mis on mõeldud noortele, kellel on huvi IT maailma vastu, kellele meeldib strateegilisi mänge mängida (ning neid edasi arendada) ning soovib laiemaid IT teadmisi oma ala tegijatelt.

Räägime neljal teemal, mis on päevade kaupa ära jaotatud. Laagris saab osaleda ainult soovitud päevadel või kõigil neljal.

Esimest päeva alustatakse nutiteadlikkusest ehk räägitakse turvalisest nutiseadme kasutamisest ning mis juhtub siis, kui külastada veebilehti või laadida alla mõni rakendus.

Lisaks õpitakse:

- mis on tehnoloogiline jalajälg,

- miks ja kuidas isikuandmeid internetis kaitsta,

- kuidas hoida paroole ja kontosid häkkerite eest.

Päeva teises osas tutvustatakse häkkerite maailma ja küberturvalisust. IT Koolituse koolituspartner EC-Counclist räägib, mis on eetiline häkkimine. EC-Council teeb koostööd FBI, USA sõjaväega, Microsofti jt. See osa toimub inglise keeles!

Laagri teisel päeval õpetatakse programmeerimise baasteadmisi ja koodi kirjutamist Mindcraft baasil. Oled selle mänguga kindlasti varem kokku puutunud, kuid kas teadsid, et saame seda mängu ka täiendada, kui kirjutame pisut koodi?

Laagri kolmandal päeval õpetatakse mängude loomist Roblox baasil. Kas oled kunagi mõelnud ise arvutimängu teha? Kas Sul on mõnikord tekkinud idee, et "oh, võiks olla selline mäng!"? Kas sul on julgust ja huvi proovida, kuidas ise arvutimängu ehitada? Teeme sissejuhatuse arvutimängude maailma Roblox Studio abil ja sa saad ise järele proovida!

Laagri viimasel päeval mängitakse läbi strateegiline Lego mäng, mille käigus õpitakse koostööd, oma tegevuste planeerimist ja strateegiliste eesmärkide loomist.

Kus noortelaager toimub?

Laager toimub Tallinna kesklinnas Äripäeva majas, Vana-Lõuna 39/1 hommikust pärastlõunani. Lastele anname vaimutarkust ja hea lõuna!

Millal toimub?

Hetkeseisuga oleme planeerinud kaks vahetust:

•esimene vahetus: 19.-22.07.2021

•teine vahetus: 16.-19.08.2021

Miks peaks laagrisse tulema?

Usu, see on parim linnalaager, kus laps arendab strateegilist mõtlemist, arvuti kasutamise oskust ning meeskonnatööd. Laps saab neli päeva ägedaid oskusi, vajalikke teadmisi ning loodetavasti ka ideid IT maailmas edasi tegutsemiseks!

Info ja registreerimine

Täpsema info laagri päevadest leiad SIIT!

Näeme laagris!

IT Koolituse tiim

PS! Kohtade arv on piiratud!