Autor: Kimberly Remmelg • 23. veebruar 2021

Palju õnne aasta parimale koolitajale!

Meil on au teha koostööd vägevate ja tarkadega koolitajatega. Just nemad teevad meie koolitustest inspireerivad tunnid, kus õpilased saavad ammutada uusi teadmisi ja oskusi.

Autor: Andres Kostiv

Aeg-ajalt on tore kõiki koolitajaid korraga näha väljaspool igapäevast koolituse rutiini. Äripäeva Akadeemia ja IT Koolitus otsustasid korraldada koos koolitajatele toreda ühisürituse Aasta Koolitaja 2020. 24.08.2020 tulid kokku meie koolitajad ja kolleegid, et omavahel mõtteid jagada, võtta osa Tauri Tallermaa koolitusest ning nautida mõnusat õhtut.

Õhtu naelaks oli Aasta Koolitaja 2020 valimine.

Nagu ka sündmuse pealkiri viitab, valiti välja kaks Aasta Koolitajat. IT Koolituse Aasta Koolitajaks valiti UI/UX koolitaja Andres Kostiv ning Äripäeva Akadeemia Aasta Koolitajaks Jakob Saks.

Andres alustas IT Koolituses 2019 aasta oktoobris, et aidata UX valdkonna huvilistel disaineriks areneda. Hetkel on Andresel koolituskalendris neli koolitust "UI/UX - kasutajakogemuse ja -liidese disain", „Product Designer – UI/UX disaini kursus edasijõudnutele“, „Google disainisprint – praktiline lühikoolitus“ ja "E-poe müügi kiire kasvatamine disaini- ja kasutusmugavusega".

Tema kogemuste pagas on mõnusalt mitmekesine. Ta alustas oma töö teekonda telekomi klienditoes ja müügis, sealt liikus edasi tootmise juurde (kus on ka tema magistrikraad) ning seejärel töötas 10 aastat toote – ja müügijuhina autotööstuses. Andres on öelnud, et talle on disain alati meeldinud. Mitte ilu pärast, vaid just arusaamine sellest, kuidas disain inimesi tegutsema paneb.

Arvatavasti just Lexus Baltikumis töötades tekkis temas suurem teenusedisaini huvi. 2011 aastal aitas ta Lexus Baltikumis välja töötada esimese virtuaalse müügimehe Baltikumi autosalongidesse. See oli tema esimene kokkupuude puhtal kujul digitaalse kasutajakogemuse loomisega, kust tekkis ka suurem huvi UX disaini metoodikate kasutamisese vastu.

Tänaseks on tal oma disainiagentuur Futurist, kus ta tegeleb igapäevaselt nii UX disaini, strateegiate loomise kui ka Google´i Disainisprintide läbiviimisega.

Suur kogemuste pagas ja sütitav ellusuhtumine teeb Andresest koolitaja, kes oskab oma teadmisi hästi õpilastele edasi anda ning panustab igasse tundi 120% või enamgi.

Jagan mõne osaleja kommentaare Andrese koolitusele:

D: Kursus oli informatiivne, parajalt tempokas ja õppejõud oli igati abiks iseseisvate tööde tegemisel. Teema huvitab mind ja jätkan kindlasti õppimist. Koolitaja oli kogenud ja igati abivalmis. Meeldiv oli vestelda nii koolituse kui ka pauside ajal. Jagas elulisi kui ka isiklike näiteid, mis ühtisid teemadega.

S: Kursus täitis ootusi, sain kursuselt vanadele teadmistele kinnistust, kuid samuti mitmeid uusi teadmisi. Keskendusin kursusele maksimaalse tähelepanuga ja tegin kõike kaasa. Slaidid, lingid ja raamatud, mis saadeti posti teel, kõik toetasid materjali omandamist ja soodustavad edasiõppimist. Soovitaksin koolitust kindlasti, kes antud valdkonnast on huvitatud, annab hea ülevaate ja ka praktilisi oskusi.

N: Sain põhjaliku ülevaate erinevate võimaluste kohta UX ja UI maailmas alustamiseks. Baasteadmised, oskused ja konkreetsed suunised iseõppimiseks. Totaalse algajana valdkonnas oli koolitus minu jaoks üsna väljakutsuv ja pingutasin maksimaalselt. Koolituse sissejuhatuses enne sellel osalemist anti info, et eelteadmised ei ole vajalikud. Algajate jaoks oleks võinud olla soovitused, lingid vms. Kuigi väljakutse oli õpingud Interneti kolida, toimis see suurepäraselt.

K: Andres on karismaatiline koolitaja. Ta on oma valdkonna ekspert ja oskab teadmisi väga hästi edasi anda. Panustab koolitusse 110%.

L: Väga hea koolitaja ja esineja. Saab väga hästi hakkama online koolitusega. Jälgib, et keegi meist hätta ei jääks ning kõik saaksid koolituselt maksimumi.

Palju õnne veelkord, Andres Kostiv.

Aitäh, et oled meiega. Aitäh, et jagad õpilastele head tarkust ja aitad neil saada uusi oskusi!