Autor: Kimberly Remmelg • 2. november 2020

Kogemuslugu - Kuidas andmeanalüüsi koolitus mind aitas?

Stig Granlund tunneb Excelit sügavuti ning tema juhendamisel saavad paljud oma oskusi IT Koolituses täiendada. Eriti hästi tunneb Stig andmete analüüsimise maailma, sest seal on Excel asendamatu tööriist, sealhulgas ka arvutmisel või raportite koostamisel. Excel paneb numbrid rääkima.

Kadi ja Nikita kasutavad oma töös Excelit, et koostada analüüsimiseks raporteid ja raportitest esitlusi. Excelis on andmete analüüsimise võimekus tohutu - olgu selleks erinevate andmete talletamine, müügianalüüs, kodulehe külastatavus või tulemuste esitlemine.

Kuna nad mõlemad kasutavad Exceli funktsioone igapäevaselt, üritades massilisi andmemahte lahti harutada ja nendest olulisemad osad välja noppida, siis oli nende soov oma tööd lihtsustada ja õppida uusi, kiiremaid, töövõtteid. Nii leidsid nad tee IT Koolituse „Andmete analüüsi ja visualiseerimine Excelis“ koolitusele.

Varasem kogemus seoti uute teadmistega

Varasem Exceli kogemus tugines neil mõlemal suuresti ise õppimisest ning koolituselt said nad palju uusi tehnikaid, kuidas oma tööd muuta lihtsamaks ja kiiremaks. Näiteks koolitaja jaoks baasfunktsioonid (nt vlookup) ja osad kiirklahvid ei ole teistel üldsegi kasutuses ning neist ei teata mitte midagi. Jälle üks teadmine ja kiir-oskus juures, et tööprotsesse kiirendada just läbi kiirklahvide ja baasfunktsioonide.

Nikita oli loonud varasemalt ise valemeid, et erinevad tabelid kokku jooksma panna, kuid koolituselt saadud teadmiste ja oskustega tegi ta oma senised Exceli tabeli põhjad ümber. Enam ei pea ise valemeid looma, vaid piisab paarist funktsioonist, tabelite värskendustest ning ilusad raportid valmivad palju kiiremini. Suureks boonuseks Nikitale oli oskus teha oma presentatsioone visuaalselt kenamaks.

Kadi kasutab oma igapäeva töös massilisi andmemahte ja Pivot tabeleid, mistõttu kulus aeg peamiselt andmete puhastamisele. Koolitusel sai ta uusi töövõtteid, kuidas suuri andmemahte puhastada, lihtsustada ja seejärel neid analüüsida. Nende teadmistega muutus mudelite lugemise palju lihtsamaks ja kordades paremaks.

Lisaks andmete analüüsi koolitusele käis Kadi ka "Power Query" koolitusel. Kadi julgeb soovitada "Power Query" koolitust, sest sealt sai ta väga hea ülevaate, mis võimalusi Excel ja Power-i süsteemid pakuvad ja kui lihtne neid kasutada on. Query on parim vahend just erinevatest andmebaasidest andmete importimiseks, puhastamiseks ja lihtsustamiseks.

"Power Query" lisab Exceli ärianalüüsi (BI) võimalustele hulga intuitiivseid funktsioone, mis võimaldavad kõikvõimalikest allikatest pärinevaid andmeid otsida, omavahel kombineerida ja täpsustada.

Koolitaja teeb koolitusest koolituse

Iga koolituse teeb heaks just koolitaja ning seda Stig kindlasti on. „Enne koolitusele tulekut tegin veidi uurimist ka õpetaja kohta ning kui sain tuttavatelt teada, et õpetaja on osav, siis valik oli kindel!“ ütles Nikita.

Kadile meeldis koolitaja juures kõige rohkem see, et ta sai küsimusi esitada ja Stig seletas kenasti ja lihtsasti kõik lahti. Koolitaja kohta jätkus Nikital ka peale koolitust vaid kiidusõnu. „Väga hea koolitaja. Õppimise aeg lendas kiirelt ning kasulikult. Ma poleks uskunud, aga tal oli ikka päris mitu Exceli nalja ka varuks, mis olid päris head.“

Kui tahaksid ka enda Exceli ja Power Query oskusi uuele tasemele viia ning tööd teha efektiivsemalt, siis ootame Sind koolitusele!

Faktid

Kui tahaksid ka enda Exceli ja Power Query oskusi uuele tasemele viia ning tööd teha efektiivsemalt, siis ootame Sind koolitusele!

Tutvu koolitusega "Andmete analüüsi ja visualiseerimine Excelis" SIIN

Kui Sul tekib küsimusi, siis kirjuta meile julgelt!

Sinu IT Koolitus