Autor: Andres Jalak • 13. oktoober 2020

WordPress – sinu e-poe platvorm, kus e-kaubandus enda kasuks tööle panna

Kas äriliselt head e-poodi saab ise hallata, arendajaid kaasamata? Väikese ja keskmise suurusega e-poe haldamisega saab kenasti hakkama, kui kasutada näiteks WordPressi platvormi.

Väikese ja keskmise suurusega e-poe haldamisega saab kenasti hakkama ise, kui kasutada näiteks WordPressi platvormi.

See on maailma üks populaarsemaid blogi ja kodulehe platvorme, mida 2020. aasta seisuga kasutab 37,6 % kõikidest veebilehtedest. See on väga korralik veebilehtede arv, mis tõestab, et WordPressi loomine ja haldamine on lihtne ja soodne väga paljudele.

Tehnilisest küljest on WordPress sisuhaldussüsteem ehk veebitarkvara, kus saab kogu süsteemi hallata ühest kohast – alustades disainist, nuppude paigutamisest laohalduseni, lõpetades artiklite, toodete ja kirjelduste lisamisega. Mõne päevaga on võimalik ehitada endale korralik e-pood või koduleht ning viia äri kliendile lähemale.

Kuna WordPressi veebilehti on võimalik muuta väga isikupäraseks ja ilusaks ning teistest eristuva kodulehe tegemine ei ole keerukas, on WordPressi platvorm nii populaarne ja laialt kasutatav. Näiteks kasutavad CNN, New York Post, Vogue, Ford Motors ja Sony Music WordPressi platvormi – need lehed on väga erinevad ja näitavad hästi, kui suur võimekus on WordPressis omanäoline koduleht teha.

Gemius viis läbi Eesti ostuharjumuste uuringu ning selgus, et viimase kuue kuu jooksul on 83 protsenti küsitletud Eesti internetikasutajatest teinud internetist sisseoste.

Miks on WordPress eelistatuim?

Sest see on lihtne ja soodne, selle võimalused on peaaegu piiramatud ja haldamine kerge. See teeb WordPressist väga hea tööriista, kus oma koduleht ja e-pood teha.

WordPress on vabavaraline tarkvara, mille alla laadimine on tasuta ning seal on saadaval üle 50 000 tasuta liidese ja üle 5000 tasuta disaini, mille abil veebileht valmis teha. Lisaks on seal palju tasulisi liideseid ja disaine, kui soovid oma lehe eriti vägevaks teha. Peamine püsikulu tekib domeeni ja serveri eest. Lisakulud tekivad siis, kui võtad kasutusele tasulised liidesed.

Enim kasutatavad liidesed on olemas tasuta versioonina (Maksekeskus, Google Analytics, WPForms jms). Samuti on tasuta e-poe liides WooCommerce. Esmase seadistuse saab tehtud loetud tundidega ja see on jõukohane igale arvutikasutajale.

Keerukamaid funktsioone vahest polegi tasuta saada, kuid nende hind on siiski soodsam, kui lasta eraldi arendajal teha. Liidestest annab kombineerida väga omanäolise veebilehe ning seda märkimisväärselt madalamate kuludega, kui tellida endale käsitööna tehtud koduleht.

Tegutse, katseta ja õitse

Kui e-pood on valmis ehitatud, siis on vaja sellega tegeleda ja seda hallata. Toodete, piltide, tekstide lisamine ja muutmine saab e-poe haldajal rutiiniks. Seda ei tasuks karta, sest haldamine on väga kerge ning valesti tehtud asju on ka kerge parandada.

Kui juba kasutate WordPressi ning pead vastutama kodulehe toimimise eest, siis soovitaksin võtta sul ühepäevane e-poe haldamise koolitus. Nii saad vajalikud oskused ning praktilised teadmised, kuidas hiljem iseseisvalt toimetada. Ühepäevase investeeringuga saad teadmised, kuidas seadistada WooCommerce liidest ning ja kuidas muuta poe visuaali. Oskad hallata tellimusi ja makseid, tooteid ja tootekategooriaid. Saad kõik vajalikud teadmised, et edaspidi iseseisvalt oma e-poe eest hoolt kanda ning saavutada ärilisi eesmärke.

WordPress on väga võimekas tööriist, millega saab luua peaaegu kõiki veebilahendusi, mis mõtetes on. Lisaks on selle haldamine kerge, ülimalt mugav ja kasutajasõbralik. Ära pole ka unustatud turunduse jaoks olulist analüütikat. Sul ei ole vaja sõltuda arendajast, et saaksid kodulehel uuendusi teha, vaid saad kõik ise ära teha. Suureks boonuseks on WordPressi oma kommuun, kus saab küsimustele vastuseid, uusi ideid ja uudiseid liideste kohta. Võta kodulehe platvormiks WordPress ja pane veebileht ise tööle. Miks maksta e-poe tegemise eest, kui sul on võimalik see ise ära teha?

Tulemas on WordPressi koolitus erinevatele tasemetele. Tutvu koolitustega SIIN!

WordPressi koolitusel osalenu tagasiside­:

“Soovitan koolitust kindlasti! Seda põhjusel, et kui paljud koolitused on välja reklaamitud praktilisena, siis see koolitus on tõesti praktiline, tehakse reaalselt kaasa. See on väga super. Head materjalid, mis toetavad õppimist ja kaasa tegemist. Koolitus oli väga köitev ja huvitav. Tegin kõik suure tuhinaga kaasa.”