Autor: ITuudised.ee • 17. juuli 2020

Koolitussoovitus: Vue.js raamistik lubab luua tänapäevaseid veebirakendusi

Tänapäevaseid veebirakendusi on võimalik luua moodsa raamistiku Vue.js abil. Miks seda valida ning kuidas end koolitada?

Vue.js-i koolitus toimub Tallinnas viiepäevase tsüklina (pilt on illustratiivne).
Autor: Andras Kralla / Äripaev

Veebivaldkond on pidevas ning ülikiires muutumises. Nüüdisaegse veebitehnoloogia eesmärgiks on pakkuda väga head kasutajakogemust ja iga arendustiim püüab teha omaltpoolt kõik, et seda luua.

Lihtsad ning pelgalt kontakte vahendavad kodulehed on lühikese aja jooksul muutunud tarkadeks, interaktiivseteks ning äriliselt kriitilise tähtsusega veebirakendusteks. Need on kolinud välja pimedatest serveriruumidest ja asunud elama otse oma kasutajate näppude alla veebilehitsejasse.

Kuna mobiilirakendused laetakse alla ja käivitatakse kliendi poolel, siis on kvaliteetne front-end-arendus oluline kogu ärimudeli edukaks toimimiseks. Front-end-arendaja peab tundma väga hästi vähemalt ühte raamistikku, mis tema tööd hõlbustab ja tööprotsessi kiirendab, et oleks tagatud kvaliteetne ning hallatav lõpptulemus. Igati kasulik on ühe front-end-raamistiku tundmine ka teiste sarnaste õppimisel ja nendega töötamisel.

Mis on Vue.js?

Vue.js on progressiivne JavaScripti raamistik, mida kasutatakse enamasti kasutajaliideste loomiseks. Erinevalt teistest raamistikest, on Vue.js ülesehitatud algusest peale nii, et seda oleks kerge kasutusele võtta. Vue.js tuumikteekide (ingl. k libery) fookus on vaatekihile (ingl. k view layer) ning seda on lihtne integreerida teiste teekidega või töös olevate projektidega.

Teisest küljest on Vue.js suurepäraselt võimeline ka keerukate rakenduste käivitamiseks, kui neid kasutatakse koos teiste moodsate tööriistade ja teekidega.

Arendajal ei ole vaja õppida TypeScripti (nagu seda on vaja Angulariga) ega pea ta tundma ka ES6+ standardit (nagu seda oleks vaja Reacti puhul). Vue.js looja on neist kahest raamistikust võtnud välja parimad praktikad ja loonud lihtsa, kiire ning paindliku tööriista.

Miks valida Vue.js?

•Vue.js peamine fookus on vaatekihil ehk lehtedel, kasutajaliidesel ja muudel visuaalsetel elementidel. Raamistiku eelis on lihtsus ning seda on võimalik olemasolevatesse projektidesse integreerida.

•Vue.js on väga paindlik ning võimekas. Terve toote ehitamiseks vajaksite lihtsalt teeke või täisfunktsionaalset raamistikku. Ja selle komponendipõhine arhitektuur toetab väga hästi, kui soovite rakendusi arendada.

•Vue.js on lihtne. Sul ei ole vaja sügavaid teadmisi ES, TypeScript, JSXi kohta. Sul on lihtsalt vaja tunda JavaScripti, HTMLi ja CSSi ning saad juba tööle hakata.

•Vue.js on superligipääsetav. Lisaks sellele, et seda on lihtne kasutada, on see väga mugav kogu meeskonna jaoks, kes sama projekti kallal töötab. Integreerimisprotsess on väga lihtne ja kiire.

•Vue.js-l on loodud arendajatele tööriistakast (ingl. k DevTools). See lihtsustab rakenduste silumist (ingl. k debugging) ning komponentide oleku ja hierarhia kontrollimist.

Kui töötate lihtsate rakenduste või liidestega, siis võib olla keeruline märgata erinevusi Vue.js ja muude teekide vahel. Kuid suurte, võimsate süsteemide arendamises, on Vue.js lihtsus ja integreeritavus olulisteks märksõnadeks. Tänu neile on võimalik hoida arenduseks mõeldud aega kokku.

Mida pakub Vue.js koolitus?

Selleks, et saaksid Vue.js raamistiku põhjalikult selgeks, on kõige parem viis osaleda praktilisel koolitaja juhendatud kursusel. Kui ka peaks koodi kirjutamisel tõrkeid tekkima, võid alati küsida.

Tule IT Koolituse Vue.js front-end-raamistiku baaskursusele (Router/Vuex). Õppetegevus on täies mahus praktiline ja pärast lühikest sissejuhatust hakkad kohe koodi kirjutama. Kursuse ajal luuakse lihtsaid rakendusi ning läbi selle tutvutakse erinevate kontseptsioonidega ning lahendatakse seonduvaid probleeme.

Koju võetakse kaasa vähemalt üks praktiline ülesanne ja iga uue tunni alguses tehakse lühike demo kogu õppegrupile. Kursuse lõpuks tuleb ehitada üks keerulisem rakendus SPA-formaadis, mis kasutab lisaks Vue.js baasraamistikule ka Vue Router`it ning Vuex moodulit.

Loe koolitusest lähemalt ja registreeru SIIN.