Autor: Maris Lindoja • 15. juuli 2020

Miks disainida infograafikat Adobe Illustratoris?

Tihti kasutatakse artiklites statistika esitlemiseks huvitavaid pilte koos numbritega. Selle põhjus on väga lihtne. Pildi kujul on statistika lugejale palju paremini omaks võetav kui lihtsalt kuivad numbrid.

Üks väga hea vahend statistika illustreerimiseks on Adobe Illustrator. Selle eeliseks on kasutamisvõimaluste mitmekesisus. Programmi selgeks saamine võib võtta enam aega kui veebipõhise töövahendiga tutvumine, kuid programmi kasutamisel on piiriks ainult enda oskused ja loovus, sest programmi võimalused on piiritud. Seal saab joonistada mistahes kujuga diagramme, koostada struktuuri skeeme või mitmetest graafikutest ja illustratsioonidest koosneva protsessi selgituse.

Adobe Illustratorilt kasutavad kõige enam need, kellel on vaja erinevaid graafikuid illustreerida. Illustratoriga saab kujundada graafikat ükskõik millisel moel. Näiteks graafikutele soovitakse lisada illustratsioone või piktogramme, kuid tavalises tabelarvutusprogrammis pole seda võimalik teha, siis Illustratoris saab diagrammide graafikat muuta sel kombel, nagu tabelarvutusprogrammis ei saa.