Power BI edasijõudnute koolitus

Andmete visualiseerimise ja raporteerimise tööriist

Power BI ei vaja enam sissejuhatust, kuid potentsiaali täielikuks realiseerimiseks on oskustest veel veidi puudu? Huvitud ressursi kokkuhoiust, soovid et raportid oleks paari kliki kaugusel igal ajal kättesaadavad, või tahad kujundada endale toetavat töövahendit raamatupidamise tarbeks. Tänu Power BI tehnoloogiale on saavutatav kuni 80%-ne tööaja kokkuhoid automatiseeritud toimingute kaudu. Tule ja täienda oma oskuseid, et kindlustada parimad tulemused oma organisatsioonile.

Power BI võimaldab kasutajal luua dünaamilisi raporteid ning jagada neid lõppkasutajatega. Graafikuid saab luua erinevatest imporditud andmetest ning jälgida andmete muutust algallika muutudes (nt Excelis). Power BI kasutaja suudab läbi oma teenuse hallata kõike - lähteandmetest lõpptulemuseni. Lahendused on madala koodivajadusega ega nõua erilisi programmeerimise alaseid teadmisi.

Allpool on näide Power BI raportist, mille saab luua vähem kui 5 minutiga.

Koolituse eesmärk on arendada andmeanalüüsi ning raporteerimise võimekust Power BI platvormil (andmete visualiseerimise tööriist ja ärianalüütika teenus).

Koolitusel osalemise eeldused: Eelnev kogemus Exceli ja funktsioonidega. Kui Sul aga puudub varasem kokkupuude Power BI-ga, siis vaata siia - Power BI baaskoolitus.

Sihtgrupp: kõik, kes kasutavad Excelit ja töötavad andmetega, või puutuvad kokku raporteerimisega (nt analüütikutele, juhtidele, raamatupidajatele jnet). Power BI edasijõudnute koolitus on esmane valik, kui omad juba Power BI-ga töötamise kogemust ning soovid omandada täiendavaid teadmisi.

Koolituse tulemusena osaleja:

  • oskab laadida ja hallata andmeid Power BI programmis ja pilvekeskkonnas;
  • teab, kuidas luua andmemudelis relatsioone ja ehitada mõõdikuid;
  • oskab visualiseerida ja kujundada andmeid eri tüüpi joonistel;
  • teab erinevaid Power BI rakendamise võimalusi andmeanalüüsis;
  • oskab kasutada Office365 võimalusi koos Power BI rakendusega.

Metoodika:

Koolitus on üles ehitatud praktilistele harjutustele, mis sarnanevad igapäevatöös lahendatavate ülesannetega. Lisaks sisaldab koolitus ka kodutööd, millele õpilased saavad individuaalset tagasisidet ning konsultatsiooni õpitud teemade kohta e-posti teel pärast koolitust. 

Maht: 16 akadeemilist tundi

Täienduskoolituse õppekavarühm: 0611 Arvutikasutuse õppekavarühm

Koolitust viib läbi Andre Sääsk.

Andre on oma IT alaseid teadmisi edasi andnud juba peaaegu 20 aastat, olles töötanud muuhulgas nii veebiprogrammeerimise koolitajana kui ka rakendustarkvara lektorina ülikoolides. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli fundamentaalfüüsika eriala. Koolitajana on Andre väga mitmekülgne, omades teadmisi andmebaasidest, programmeerimisest, veebirakendustest, veebikujundusest ja sisuhaldusest. Andre koolitab nii eesti, vene kui ka inglise keeles. 

Kuula Äripäeva raadios koolituse teemaga seotud hommikuprogrammi lõiku:

https://www.aripaev.ee/saated/2021/10/04/koolitaja-andmete-analuusiks-ei-pea-raiskama-tohutult-aega

Koolitusel osaleja tagasiside:  

⭐⭐⭐⭐⭐

"Uute oskustega saan nüüd andmeid kiiremini visualiseerida, teha dünaamilisi raporteid. Edaspidi on juhtimisaruandlused huvitavamad."
 
 

Ajakava

1.päev
2.päev
09:15 - 09:30
Kogunemine

Koolitus toimub aadressil Vana-Lõuna 39/1, Tallinn, IT Koolituse ruumides. Parkida saab Europarki parklas Veerenni 36, EP63. 

09:30 - 11:00
1. Sissejuhatus ja andmete import
11:00 - 11:15
Kohvipaus
11:15 - 12:45
2. Andmete puhastamine ja mudelite seosed
12:45 - 13:30
Lõuna
13:30 - 15:00
3. Arvutatud tulbad ja arvutatud tabelid
15:00 - 15:15
Kohvipaus
15:15 - 16:45
4. Mõõdikud ja andmete visualiseerimine
09:15 - 09:30
Kogunemine
09:30 - 11:00
1. Visuali kujundamine ja raporti koostamine
11:00 - 11:15
Kohvipaus
11:15 - 12:45
2. Erinevad vaated ja raporti kujundamine
12:45 - 13:30
Lõuna
13:30 - 15:00
3. Raporti laadimine veebi ja veebikeskkonna haldamine
15:00 - 15:15
Kohvipaus
15:15 - 16:45
4. Veebirakendused ja kokkuvõte

Lisainfo

Registreerudes e-poe, e-kirja või telefoni teel, saadame Teile arve ja täpsema info osalemise kohta. Üks nädal enne igat koolituspäeva saadame Teile e-kirjaga meenutuse osalemise infoga. Koolitusel osalemine on nimeline, kuid saate osalejat tasuta muuta kuni koolitusprogrammi alguseni.   

Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus. Tunnistuse väljastamise eelduseks on terves mahus koolitusel osalemine ja õpiväljundite saavutamine. Õpiväljundite saavutamist hinnatakse praktiliste tööde käigus. Osalejale, kes õpiväljundeid saavutanud ei ole, väljastatakse soovi korral koolitusel osalemise kohta tõend. 

Koolitus toimub hästi valgustatud ning metoodikat toetavas ruumis 

Ratastooliga ligipääs on tagatud.   

Tühistamistingimused

Kui te ei saa mingil põhjusel koolitusel osaleda, palun andke sellest teada e-posti aadressil [email protected]. Kui teatate mitteosalemisest vähemalt 7 kalendripäeva ette, lepime Teiega kokku uue aja või tagastame 100% koolituse maksumusest. Tagastame koolituse osalustasu täismahus juhul, kui pole tehtud koolituse korraldamisega seotud kulutusi (ostetud õppematerjale jms). Koolitusele mitteilmumisel, sellest mitteteatamisel või koolituse poolelijätmisel õppetasu ei tagastata.